Pofiber

Ved en spesiell metode, uten kjemiske tilsetninger, vaskes og tørkes potetene. Resultatet er et produkt som inneholder 70% fiber. Pofiber består av en kombinasjon av uløselige og løselige fiber. Rundt 2/3 er pektin og hemicellulose og resten er cellulose og lignin. Omtrent 1/3 av fibrene er vannløselige.

 

Uløselige fiber (f.eks. cellulose) øker tarminnholdets volum og påvirker passasjen gjennom tarmen positivt. Det kan gi mindre forstoppelse.  De vannløselige fibrene gjør at næringsstoffer tas langsommere opp, og er derfor gunstig for både blodsukkeret og kolesterolet. Kostfiber har en prebiotisk virkning på mage- og tarmhelse, det vil si at de fremmer de gode bakteriene i mage- og tarmsystemet.

 

Pofiber har positive egenskaper for all baking og matlaging. Gjennom at det effektivt binder store mengder væske blir maten og brødet bedre og saftigere. Siden Pofiber har en fin konsistens og har nøytral smak, lukt og farge, kan det til og med brukes i loff og kaker. Pofiber fungerer også utmerket som erstatning for strøbrød/griljermel f.eks. ved panering av fisk eller i kjøttboller.

 

Fordeler:

  • Høyt innhold av kostfiber
  • Påverkar positivt konsistens og smak på brød og mat
  • Nøytral smak, lukt og farge
  • «Lav-allergent»
  • Høy og rask vannbindingsevne
  • Fryse- og varmestabil
  • Naturlig produkt uten tilsetningsstoffer
  • Laget av svenske poteter

Artikkelnr. 8057

Vekt: 125 g

Finnes i følgende butikker*: allergimat.no, allergikost.no

*Butikkoversikten er ment som en hjelp, men sortimentet kan variere. Kontakt oss her om du ikke finner produktet ditt i butikk.

Tørket fiber fra potet.

Energi905 kJ (221 kcal)
Fett0,3 g
hvorav mettet fett<0,1 g
Karbohydrater17 g
hvorav sukkerarter<0,1 g
Fiber65 g
Protein5,0 g
Salt0,03 g

Tørt ved normal romtemperatur.

Del på Facebook Del på Twitter
Hjem / Produkter / Pofiber