Glutenfri Verdens beste

Overraskende enkelt å lage verdens beste kake

Verdens beste

ca. 10 biter

3 dl Semper Mix eller Fin Mix
3 stk eggeplommer
1 1/2 dl sukker
3/4 dl melk
1/2 dl smeltet smør eller margarin
1 ss bakpulver
1 ts vaniljesukker

Marengs:
3 stk eggehviter
2 1/2 dl sukker

Fyll:
3 dl kremfløte
1/2 liter ferske jordbær eller andre bær

Sett ovene på 200 °C

Slik gjør du:

Marengs:

  1. Pisk eggehvitten til et fast skum. 

  2. Bland i sukker og fortsett pisking i noen minutter til.

Kaken:

  1. Visp eggeplommene og sukkeret luftig. 

  2. Tilsett melk og det avkjølte smøret. 

  3. Rør inn melblandingen blandet med bakepulver og vaniljesukker.

  4. Bre kakerøren utover i en lanpannen (30 x 40 cm) kledd med bakepapir. Hell marengsrøren over. 

  5. Stekes i ca. 15 minutter. 

  6. Avkjøl kaken og del den i 2 deler. 

  7. Pisk kremen og bre den utover den ene halvedelen.

  8. Legg på jordbør delt i skiver. 

  9. Legg den andre halvdelen på toppen med marengssiden opp.


Tips! Gjør kaken mer pyntet ved å toppe med ett tynt lag av krem og noen bær.

Del på Facebook Del på Twitter
Hjem / Oppskrift / Verdens beste