pasta-jar vegan

Sommerlig pastasalat i en krukke

Vegansk og glutenfri pasta-jar

En frisk og herlig pastasalat som passer utmerket til å ta med på jobben i en fin glasskrukke eller satse stort å server det til familien en varm sommerdag.

1 glasskrukke


75 gr Semper Pasta Sedani
1 avokado
½ brokkolihodet
¼ agurk
Solsikkekjerner
2 ss kikerter
Cherrytomater
1 gulrot
1 neve jordbær
3 stk asparges

Hummus:
250 gr kikerter (ferske)
2 hvitløksfedd
4 ss sitronsaft (presset)
1 ss spisskummen
1 dl olivenolje
1,5 dl vann (ca)
Salt og pepper

Basilikumdressing:
1 krukke basilikum
1 sitron, skallet og saften
1 dl soyayoghurt
2 ss olivenolje
1 ss honning (valgfritt)
salt og pepper

Slik gjør du:

  1. Bland ingrediensene til hummusen: kikerter, presset nhvitløk, sitron, spisskummen, salt, pepper og olje. Tilsett vann og bland til ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper. La stå i kjøleskapet.

  2. Bland ingrediensene til basilikumdressingen: basilikum, soyayoghurt, olivenolje, honning og sitron. Smak til med salt og pepper. La stå i kjøleskapet.

  3. Kok pastaen etter anvisning på forpakningen.

  4. Hell pastan i ett dørslag og skyll i kaldt vann.

  5. Bland pastaen med halvparten av basilikumdressingen.

  6. Hell resten av dressingen i bunnen av glasskrukken.

  7. Skjær brokkolien i mindre biter og legg i glasskrokken.

  8. Fordel tomater, asparigis, solsikkekjerner, agurk, kikerter og avokado over brokkolien

  9. Legg ett lag med hummus grønnsakene. Fortsett med jordbær og pasta.

  10. Topp det hele med revet gulrøtter.

Del på Facebook Del på Twitter
Hjem / Oppskrift / Vegansk og glutenfri pasta-jar