Glutenfri sommerkake

Festens store stjerne

Sommerkake

ca 10 biter

3 dl Semper Mix eller Fin Mix
3 stk eggeplommer
1 1/2 dl sukker
3/4 dl melk
1/2 dl smeltet smør eller margarin
1 ss bakpulver
1 ts vaniljsocker

Marengs:
3 st eggehvitter
2 1/2 dl sukker

Fyll:
3 dl kremfløte
1/2 l ferske jordbær eller andre bær

Slik gjør du:

Marengs:

  1. Visp eggehvitten til fast skum. 

  2. Bland i sukker og fortsett vispingen i noen minutter til.

Kaken:

  1. Visp eggeplommene og sukkeret luftig. 

  2. Tillsett melk og det avkjølte smøret. 

  3. Rør inn miksen blandet med bakepulver og vaniljesukker. 

  4. Forvarm ovnen på 200°C. 

  5. Spre røren på bakepapir i en langpanne på 30 x 40 cm. Hell marengsrøren over. 

  6. Stek i ca 15 minutter. 

  7. Avkjøl kaken og del den i 2 deler. 

  8. Visp kremen å spre den over halve delen.

  9. Legg så på skivede jordbær. 

  10. Legg den andre halvdelen av kane over med marengssiden opp.


Tips! Gjør kaken penere ved og toppe med ett tynt lag av krem og noen bær.

Del på Facebook Del på Twitter
Hjem / Oppskrift / Sommerkake