Glutenfritt Smørbrød Semper

Vår egen versjon av en dansk klassiker!

Smørbrød med pochert egg

4 stk

4 skiver Semper Mørkt brød med fullkorn
2 avokadoer
sitron
kremost
noen dråper olivenolje
salt og chiliflakes
1 1/2 l vann (til pochering)
1 ss eddik (til pochering)
4 egg
gresskarkjerner
persille, finhakket

Slik gjør du:

  1. Skjær avokadoene i tynne skiver. Drypp over sitronsaft.

  2. Smør kremost på brødskivene og legg på avokadoen. Drypp over litt olivenolje og strø på salt og chiliflakes.

  3. Slik pocherer du egg: Kok opp vann, eddik og salt (2 ts). Senk varmen til litt under kokepunktet. (Det skal komme små bobler opp, men ikke koke). Knekk et egg om gangen i en kopp og hell det forsiktig ned i vannet. La egget trekke i ca. 3 minutter og ta det opp med hullsleiv. La renne av på et papir.

  4. Legg et porchert egg på hvert smørbrød, og strø over gresskarkjerner og persille.

Del på Facebook Del på Twitter
Hjem / Oppskrift / Smørbrød med pochert egg