Glutenfri safrankake

Frisk og smakfull, uten hvitt sukker. Passer like bra sommer som vinter!

Safrankake

10-12 biter

Havrebunn:
2 dl Semper Havregryn
10 ferske dadler, utkjernede
1 1/2 dl kokosmasse
1/2–1 ss kakao
1/2 krm salt
1–1 1/2 ss planteolje

Valgfritt:
1/2–1 ss kakao

Safranmousse:
3 ss kokosolje
4 ss honning
8 dl gresk yoghurt
2 pk safran (1 g)

Sommertopping: valgfrie bær, ristet kokos og honning
Vintertopping: fiken, valnøtter og honning

Slik gjør du:

Bunn:

  1. Ha dadler, kokos, kakaopulver og salt i en kjøkkenmaskin og kjør til en jevn masse.

  2. Tilsett planteolje og havregryn. Bland.

  3. Bruk en springform og fordel røren i formen. Settes kaldt.

Mousse:

  1. Smelt kokosolje i en kjele og avkjøl.

  2. Rør sammen honning, yoghurt og safran og tilsett oljen.

  3. Fordel fyllet på havrebunnen og la kaken stå i frysen i minst 3 timer. Kaken må tas ut av frysen ca. 15 minutter før servering.

  4. Pynt med sommer eller vintertopping og drypp over med litt honning.

Del på Facebook Del på Twitter
Hjem / Oppskrift / Safrankake