Rundstykker

En av de tingene man kan savne som glutenallergiker, er ett godt klassisk rundstykke med blå valmuefrø på toppen. Med Semper glutenfritt mel, har du nå muligheten til å lage disse rundstykkene, som smaker ganske godt og likt glutenholdige produkter. Deigen hever over lang tid i kjøleskapet, noe som gir en veldig god smak, men det betyr også at det tar litt tid å lage dem. Hvis du ønsker å forkorte hevetiden tilsetter du en hel pakke gjær og forkorte hevingstiden med omtrent en halv time.

3 ss Semper Pofiber
500 g Semper Mix
20 g gjær
1 ss sukker
5 dl lunkent vann
1 ss salt
2 ss olivenolje
175 g Semper Grov Mix + 2 ss ekstra til å drysse over deigen før heving

Slik gjør du:

  1. Smuldr gjæren i en skål og dryss sukkeret over. 

  2. La gjæren stå inntil den begynner å løse seg opp med sukkeret. Tilsett vann, salt og rør til saltet er oppløst. 

  3. Tilsett olivenolje, Pofiber, olivenolie, Mix, groc Mix og elt deigen grundt sammen i en kjøkkenmaskin.Deigen vil virke våt og klisseten, men det er meningen. Før deigen settes til heving vendes den i 2 spiseskjeer mel og dekkes av ett fuktig kjøkkenhåndkle. 

  4. La den heve på ett lunt sted i 3 timer, til den er ca. dobbelt størrelse. 

  5. Etter deigen har hevet så deler du den i 10 deler og ruller hver deigklump til en kule, som vendes i valmuefrø. Det kan hjelpe mot at deigen klistrer seg til hendene hvis du dypper hendene i kaldt vann før du former rundstykkene. 

  6. Legg rundstykkene på en stekeplate med bakepapir og dekk til med plasatfolie og kjøkkenhåndkle. 

  7. La rundstykkene etterheve i 1 time til de er runde og fine, og du kan merke at de gir etter for et lett trykk. 

  8. Forvarm ovnen på 220 grader. 

  9. Spray 1dl iskaldt vann i bunden av ovnen når du setter inn rundstykkene. La dem steke i 20-25 minutter på midterste rille. De skal være gylenbrune og lysebrune i bunnen. Egner seg fint til frysing.

Del på Facebook Del på Twitter
Hjem / Oppskrift / Rundstykker