Det og finne ett ordentlig glutenfritt rugbrød kan godt være vanskelig, men her har du ett som både smaker deilig og som er enkelt å lage. Brødet skal ha god tid til å heve, men så kan du jo gjøre noe annet i mens.

Rugbrød

1 pakke Semper Grov Mix
100 g linfrø
50 g sesmfrø
100 g gresskarkjerner
1 ss salt
1 ss mørk sirup
4 dl lunkent vann
1 dl kulturmelk
20 g gjær

3 ss olivenolje eller en nøytral olje som raps eller grapeseed olje

Sådan gør du:

  1. Bland frø og kjerner i en blender eller en minihakker, og hakk grovt.

  2. Løs opp gjæren i vann sammen med salt. Tilsett sirup og kulturmel og blandingen med hakkede frø og kjerner. Tilsett Semper grov mix og elt deigen sammen. Deigen skal være våt, omtrent som en veldig tyk havregrøt.

  3. Hell olje i en brødform, eks. en alminnelig formkakeform på ca 26x10 cm, og skrap deigen ned. Det skal være omtrent 3 cm til kanten. Glatt overflaten godt med en hånd dyppet i kaldt vann, å legg ett fuktig kjøkkenhåndkle over.
    La brødet heve i 2-3 timer.

  4. Sett brødet i en kald ovn på en rist i midten av ovnen og sett ovnen på 170 grader.

  5. Steke brødet i ca 30 minutter, til det er mørkt og lyder hult når du banker lett i bunnen. Det kan være det må steke i opptil 2 timer, men sjekk godt underveis.

  6. Når det er ferdig tas brødet ut av formen og avkjøles til romtemperatur før det legges i et bomullshåndkle.

 

TIPS! Det er enklest å skjære i dagen etter.

Del på Facebook Del på Twitter
Hjem / Oppskrift / Rugbrød