Piroger Semper Glutenfritt

Et helt måltid i en liten velduftende pakke. Deilige å spise nystekte med en god salat. Også veldig godt å ha på lur i fryseren.

Piroger

ca. 12 stk

Deig:
5 og 1/2 dl Semper Mix eller Mix med fiber
1/2 pk gjær
1 og 1/2 dl lunkent vann
2 ss olje
1/2 ts salt
(spar 1/2 dl til utbaking)

Fyll:
250 g kjøttdeig
2 stk løk
2 ss olje
1/2 dl basilikum, grovklippet
2 ts salatkrydder
1 krm sort pepper
1 dl skummet kulturmelk

Pensling: 1 egg

Slik gjør du:

  1. Rør ut gjær i lunket vann. Tilsett olje og salt.

  2. Bland inn melet og rør alt godt sammen. La deigen heve i ca. 15 minutter.

  3. Del deigen i 12 biter og trykk ut flate runde deiger, ca. 10 cm i diameter.

  4. Stek kjøttdeig og løk i olje. Ha i krydder og kulturmelk.

  5. Legg 1-2 ss fyll på hver deig.

  6. Brett deigen over fyllet slik at det blir en halvmåne og klem sammen i kanten. Bruk gjerne en gaffel.

  7. Pensle og stek pirogen ved 225 °C i 15 minutter.

 

Del på Facebook Del på Twitter
Hjem / Oppskrift / Piroger