Paibunn med to typer fyll

Pai passer til alle anledninger og kan lages klar på forhånd. For ekstra luksus kan du toppe med ruccola, friske tomater og prosciutto.

Paibunn med to typer fyll

ca 6 biter

Paideig til 1 pai:
2 1/2 dl Semper Havregryn
2 dl Semper Mix, Fin Mix eller Grov Mix
125 g smør
2 ss vann

Fyll Jarlsbergpai:
4 egg
1 dl fløte
3 dl melk
1 ts paprikapulver
1/2 ts salt
1 krm pepper
4 dl Jarlsberg

Fyll Blåmuggostpai:
3 egg
2 1/2 dl melk
3 dl revet ost
1 1/2 dl blåmuggost

Slik gjør du:

Sett ovnen på 225 °C.

Paibunn:

  1. Bland mel, havregryn, smør og vann i en foodprosessor. Trykk ut deigen i en paiform, 24 cm i diameter.

  2. Stek paien i 10 minutter.

  3. Skru ned temperaturen på ovnen til 200 °C.

Fyll:

  1. Bland sammen fløte, egg, melk og krydder. Fordel osten på paiskallet og hell over eggeblandingen.

  2. Stekes midt i ovnen i ca. 25-30 minutter. Paien er like god varm som kald.

Del på Facebook Del på Twitter
Hjem / Oppskrift / Paibunn med to typer fyll