Morgenmuffins Semper Glutenfri

En herlig blanding av frø, nøtter og bær. Bruk grunnoppskriften og tilsett det du måtte ha hjemme som passer.

Morgenmuffins

7 stk

2 1/2 dl Semper Bokhvete og Teff mel
1/2 dl Semper Havregryn
2 ts bakepulver
2 krm salt
1 ts kanel
50 g rapsolje
eller romtemperert smør
1 eple, grovt revet
2 dl glutenfri havremelk eller annen melk

Tilsett et eller flere av forslagene:
1/2 dl solsikkekjerner, hele
1/2 dl blåbær eller tranebær, tørkede
1 dl hasselnøtter, grovt hakket
1/2 dl hele linfrø
1 dl rosiner

Obs! Hele solsikkekjerner og linfrø kan inneholde spor av gluten!

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 225°C.

  2. Mål opp mel, havregryn, bakepulver, salt, kanel og olje (eller smør).

  3. Kjør alt i en foodprosessor noen minutter slik at fettet blandes med melet. Alternativt kan den knas sammen med fingrene.

  4. Tilsett resten av ingrediensene og arbeid deigen fort sammen.

  5. Fordel røren i muffinsformer.

    Tips! Ettersom muffinsene ikke hever seg så mye kan formene fylles opp til kanten på formen.

  6. Stekes i midten av ovnen, ca. 15 minutter.

Del på Facebook Del på Twitter
Hjem / Oppskrift / Morgenmuffins