Mocha & black bean cake

Sorte bønner gir moussen en kremet konsistens. Kombinasjonen med kaffe og sjokolade er fantastisk! Kan enkelt lages laktose- og melkefri.

Mocha & black bean cake

10-12 biter

Havrebunn:
2 dl Semper Havregryn
10 ferske dadler, utkjernede
1 1/2 dl kokosmasse
1/2–1 ss kakao
1/2 krm salt
1–1 1/2 ss planteolje

Valgfritt:
1/2–1 ss kakao

Mocha & black bean mousse:
125 g mørk sjokolade
3/4 dl espresso eller sterk kaffe, varm
230 g hermetiske økologiske sorte bønner uten lake
60 g ferske dadler (ca. 6 stk), uten stein
1 dl yoghurt, alt. soyabasert yoghurt
2 ts vaniljesukker
1/2 krm kayennepepper (valgfritt)

Valgfri topping:
skivede jordbær, kakaobønner, hakkede kaffebønner

Slik gjør du:

Bunn:

  1. Ha dadler, kokos, kakaopulver og salt i en kjøkkenmaskin og kjør til en jevn masse.

  2. Tilsett planteolje og havregryn. Bland.

  3. Bruk en springform og fordel røren i formen. Settes kaldt.

Mousse:

  1. Ha varm espresso i en kjele og tilsett sjokoladebiter. Varm forsiktig og rør til det blir en tykk krem. Avkjøl.

  2. Ha bønner, dadler, yoghurt, vanilje og pepper i en foodprosessor og kjør til det blir en jevn masse.

  3. Ha i sjokolade/kaffeblandingen og bland til en glass mousse.

  4. Fordel moussen på havrebunnen og la stå i frysen i minst 1 time.

  5. Ta ut kaken ca. 30 minutter før servering og pynt med f.eks. jordbær.

Tips! Bruk dobbel oppskrift om du vil ha en ekstra høy kake.

 

Del på Facebook Del på Twitter
Hjem / Oppskrift / Mocha & black bean cake