Glutenfri lussekatter

Tilsett mandelmasse, så får du ekstra saftige katter.

Lussekatter

ca. 16 stk

1 pk Semper Mix eller Lavprotein Mix
100 g smør
1 1/2 dl vann til Semper Mix eller valgfri melk til Lavprotein Mix
1 egg
1 dl sukker
1 dl rosiner
1 pk safran (1/2 g)
1 pk gjær (50 g)
eventuelt mandelmasse i små biter

Garnityr:
perlesukker, rosiner

Slik gjør du:

  1. Smelt smør i en kjele, og tilsett melk. Blandingen skal holde 37 °C.

  2. Knekk egget i en separat liten skål og pisk lett. Spar 1 ss til pensling av bollene.

  3. Ha væsken, gjær, egg, sukker, rosiner, safran i en bakebolle og rør til gjæren er oppløst.

  4. Tilsett melet (spar 1 1/2 dl til utbaking). Bruk en kjøkkenmaskin med eltekrok og kjør til en glatt deig i ca. 2 minutter. La deigen hvile, ca. 15 minutter.

  5. Ha deigen på et melstrødd bord og del deigen i 16 biter. Tips! Bruk deigskrape hvis deigen er klissete.

  6. Lag lussekatter og legg de på et stekebrett kledd med bakepapir. Pynt med rosiner og bak eventuelt inn små biter av mandelmasse.

  7. La heve tildekket til dobbel størrelse, ca. 35-45 minutter. Sett ovnen på 225°C.

  8. Pensle med egg (1 ss egg + 1 ss vann) og strø på perlesukker.

  9. Bollene stekes i ca. 10-12 minutter til de får en fin lysebrun farge.

Del på Facebook Del på Twitter
Hjem / Oppskrift / Lussekatter