Klassisk glutenfri marsipankake

Bak en glutenfri marsipankake.

11 time 15 min
Ingen stemmer registrert
0 Votes

Ingredienser

Kakebunn
1 dl Semper Fine Mix
Semper Pofiber for å strø i formen
1 dl potetmel
4 egg
2 dl sukkerrør
2 ts bakepulver 
1 ts vaniljesukker
Smør/kokosolje for å smøre formen

Vaniljekrem
1 ts vaniljepulver
1 dl krem
2 1/2 dl melk
1 dl sukkerrør
3 eggeplommer
1 ss maisstivelse
25 gr smør, romstemperert

Marsipanlokk
200 gr Marsipanlock
kokosolje
melis

Slik gjør du

Kakebunn

1. Forvarm ovnen til 175 ° C.

2. Smør en springform (ca. 24 cm i diameter) med smør/kokosolje og dryss med pofiber.

3. Visp sukker og egg porøst. Bland de tørre ingrediensene og hell deretter eggedosisen.

4. Hell røren i springformen.

5. Stek i den nedre delen av ovnen i ca 35 minutter.

6. La kaken avkjøles litt. Legg kaken på en rist og la den avkjøles.

Vaniljekrem

1. Kok opp melk og vaniljepulver i en kjele.

2. Bland sukker, eggeplommer og maisstivelse til røre. Tilsett den varme melkeblandingen og rør om.

3. Hell kremen tilbake i kjelen og la kremet simre en stund, rør om.

4. Ta kjelen av pannen tilsett det romstempererte smøret og rør om.

5. Hell kremen i en bolle, dekk med plastfolie og la stå i ca 25 minutter.

6. Visp kremen og tilsett i den avkjølte vaniljekremen.

Hjem / Oppskrift / Klassisk glutenfri marsipankake