Kavringer med linfrø

Nytes gjerne sammen med en kopp te og godt syltetøy.

Kavringer med linfrø

32 halve

1 pk Semper Landbrødmiks
1/2 dl knuste linfrø
1 pk fersk gjær (50 g)
100 g smør, romtemperert
3 dl lunkent vann (37 °C)
2 ss sukker

Slik gjør du:

  1. Rør ut gjæren i væsken og tilsett resten av ingredienser (spar 1/2 dl av miksen til utbaking). Bruk gjerne en kjøkkenmaskin med eltekrok og bland til en glatt deig.

  2. Hell deigen på bordet og del den i fire. Rull ut lengder og del hver lengde i fire. Rull boller og legg dem på et stekebrett kledd med bakepapir.

  3. La bollene heve i 40 minutter.

  4. Stek dem ved 225 °C i 10 minutter.

  5. Del de ferdigstekte bollene i to. Legg dem på rist og tørk dem i ovnen ved 125 °C ca. 1 time.

Tips! Sett gjerne ovnsdøren på gløtt ved hjelp av en tresleiv e.l., da forsvinner fuktigheten og kavringene tørker raskere.

Del på Facebook Del på Twitter
Hjem / Oppskrift / Kavringer med linfrø