Glutenfria kanelbullar
Oppskrift på glutenfrie kanelboller.

Oppskrift på glutenfrie kanelboller.

Kanelboller

Her er våre beste oppskrift på glutenfrie kanelboller som gjør hver kaffepause litt bedre.

16-20 st

1 pakke Semper mix, Lågprotein Mix eller Fin Mix
75 g smør eller margarin
2 ½ dl melk
1 pk gjær (50 g)
¾ dl sukker (ca 70 g)
1 egg (kan erstattes med 0,5 dl væske)
3 klyper salt

Fyll: 75 g smør, ¾ dl sukker, 3 ts kanel.
Tips: Riv et eple grovt til kanelfyllingen. Og tilsett 1 dl kvarg og 4-5 ss syltetøy
Pensling: egg, perlesukker

Slik gjør du:

  1. Smelt smøret i en kjele. Tilsett melken og la den bli lunken, ca 37 grader. Hell over i en bolle og rør i gjæren.

  2. Tilsett sukker, egg og salt. Spar 2 ss mel og tilsett resten av melmiksen og jobb videre til deigen er smidig. Gjerne i en kjøkkenmaskin eller med en visp med deig krok. La den så heve tildekket i 20-30 minutter.

  3. Forbered fyllet, rør sammen det avkjølte smøret med sukker og kanel (eller vanilje som et alternativ til kanel).

  4. Jobb med deigen med en sleiv så den løsner fra bollen og en del av luften går ut av deigen. Strø over litt mel og legg så deingen på en melete bakebord. Jobb lett med deigen. 

  5. Del deigen i to, og kjevl den ut slik at det blir en avlang kake på ca 20x30 cm. Deigen bør ikke være tynn.

  6. Spre forsiktig og jevnt ut halvparten av fyllet i på deigkaken.

  7. Rull sammen og del på ca 2,5-3 cm tykke skiver. Flytt deigen med en stekspade over til en stekeplate dekket med bakepapir. Det gjør ingenting om bollene ser litt rare ut i formen, det vil gå seg til ved esingen og stekingen.

  8. La den så heve i tildekket i ca 20-30 minutter til dobbel størrelse. Pensle med pisket egg og dryss med perlesukker.

  9. Stek på 250 grader ca 6-8 minutter (tiden er beregnet uten varmluftsovn). 

  10. Avkjøl på rist.

TIPS: Kan fryses og så varmes i ovn/mikro, men smaker best nybakt!

 

Del på Facebook Del på Twitter
Hjem / Oppskrift / Kanelboller