Havrekjeks med eple

Enkle cookies med smak av eplepai.

Havrekjeks med eple

ca 20 st

2 dl Semper Bovete & Teff mel
1 1/2 dl Semper Havregryn eller annen glutenfri havregryn
100 g smør, romtemperert
1 ss lys sirup 
1/2 dl sukker

1 klype salt

1 1/2 ts vaniljesukker 
1 1/2 ts bakepulver
1/2 ts kanel

2 ss eplejuice
3/4 dl tørkede epleterninger eller epleringer, hakkede 

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 175°C.

  2. Bland mel, smør, sirup,sukker, salt, vaniljesukker, bakepulver og kanel i en foodprosessor til en grynet masse. 

  3. Tilsett eplejuice, havre og epleterninger, og bland godt til en fast deig.

  4. Lag en deigpølse som er ca. 5 cm tykk i diameter og skjær ca. 1/2 cm tykke skiver. Legg skivene på et stekebrett kledd med bakepapir. 

  5. Stek kakene i midten av ovnen i ca. 15 minutter eller til de får en fin brunfarge. 

Tips! Det er viktig at kjeksen avkjøles helt på rist.

Del på Facebook Del på Twitter
Hjem / Oppskrift / Havrekjeks med eple