Hvorfor ikke invitere venner på Halloween kake? Høstkake med gresskar, kanel og kremost glasur

Gresskarkake

10-12 biter

4 dl Semper Mix
100 gr romtemperert smør eller margarin
2 1/2 dl sukker
3 egg
400 gr gresskar
2 ts bakepulver
2 ts kanel

Glasur:
25 gr romtemperert smør
100 gr kremost
1 1/2 dl melis
1 ts vaniljesukker

Sett ovnen på 175 °C

Slik gjør du:

  1. Rør smør og sukker hvitt.

  2. Tilsett et egg om gangen og rør godt mellom hvert egg. Skrell og finriv gresskar og rør det inn i røren.

  3. Bland i Semper Mix, bakepulver og kanel. Hell røren i en smurt og strødd kakeform, ca. 24 cm i diameter. Bruk Pofiber å strø med.

  4.  Stek kaken nederst  i ovnen i ca. 40 minutter.

  5. La kaken avkjøles.

  6.  Glasur: Rør sammen smør, kremost, melis og vaniljesukker og la det stå en stund i kjøleskapet.

  7. Pynt kaken med glasur og la kaken stå i kjøleskapet til den skal serveres.

 Tips! Rist gresskarkjerner: Skyll og rens gresskarfrøene. Smør en ildfast form med olje, og ha i kjernene og salt. Stekes i ovnen på 175 ° C i ca. 20-30 minutter. De er ferdige når de har fått en fin farge.

Del på Facebook Del på Twitter
Hjem / Oppskrift / Gresskarkake