- En helårs kake, men er spesielt egnet på høsten. Hvorfor ikke invitere venner på Halloween snack?

Gresskarkake

10-12 biter

4 dl Semper Mix
100 gr romtemperert smør eller margarin
2 1/2 dl sukker
3 egg
400 gr gresskar
2 ts bakepulver
2 ts kanel

Glasur:
25 gr romtemperert smør
100 gr kremost
1 1/2 dl melis
1 ts vaniljesukker

Slik gjør du:

  1. Rør smør og sukker porøst.

  2. Tilsett eggene, ett om gangen. Skrell og finriv gresskar og rør det inn i røren.

  3.  Forvarm ovn til 175 ° C.

  4. Bland Semper Mix, bakepulver og kanel, og rør inn i røren. Hell røren i en smurt og melet kakeform, ca. 24 cm i diameter. Bruk Pofiber å strø med.

  5.  Stek i den nedre del av ovnen i ca. 40 minutter.

  6. La kaken avkjøles.

  7.  Bland smør, kremost, melis og vaniljesukker til glasur å la det stå en stund i kjøleskapet.

  8. Smør kremen over kaken å la kaken stå i kjøleskapet frem til servering.

 Tips! Rist gresskarkjerner: Skyll og rens frøene fra gresskaret. Smør en ildfast form eller panne med olje, tilsett kjernene og salt. Stekes i ovnen på 175 ° C i ca. 20-30 minutter. De er ferdige når de har fått en fin farge og lukter ristet.

Del på Facebook Del på Twitter
Hjem / Oppskrift / Gresskarkake