Glutenfritt smørbrød med pochert egg

Vår egen versjon av en dansk klassiker!

420 min
Ingen stemmer registrert
0 Votes

Ingredienser

4 skiver Semper Mørkt brød med fullkorn
2 avokadoer
sitron
kremost
noen dråper olivenolje
salt og chiliflakes
1 1/2 l vann (til pochering)
1 ss eddik (til pochering)
4 egg
gresskarkjerner
persille, finhakket

Slik gjør du

  1. Skjær avokadoene i tynne skiver. Drypp over sitronsaft.

  2. Smør kremost på brødskivene og legg på avokadoen. Drypp over litt olivenolje og strø på salt og chiliflakes.

  3. Slik pocherer du egg: Kok opp vann, eddik og salt (2 ts). Senk varmen til litt under kokepunktet. (Det skal komme små bobler opp, men ikke koke). Knekk et egg om gangen i en kopp og hell det forsiktig ned i vannet. La egget trekke i ca. 3 minutter og ta det opp med hullsleiv. La renne av på et papir.

  4. Legg et porchert egg på hvert smørbrød, og strø over gresskarkjerner og persille.

Hjem / Oppskrift / Glutenfritt smørbrød med pochert egg