Glutenfritt rödbetsbröd

Rødbetsbrød med dill kremost

Glutenfritt rødbetsbrød

Oppskrift på glutenfritt rødbetsbrød med dill kremost, like godt som det høres ut! 

Rødbetsbrød:
3 dl Semper Bokhvete Teff Mel 
1,5 dl Semper Glutenfria Havregryn
ca 250 gr rødbeter
3 egg
50 gr smør
1 ss bakepulver
1,5 dl melk
Salt

Dill kremos:
200 g kremos
1 egg 
3 ss bekhvete teff
En neve dill
En nype salt

Slik gjør du:

  1. Forvarm ovnen på 200°C

  2. Rengjør rødbetene, skallet å la tørke på papir. Rist rødbetene i ovnen i ca 40 min til de er enkle å skjære med kniv. Avkjøl og bland i en kjøkkenmaskin til en jevn puré.

  3. Forvarm ovnen på 175°C og klipp til ett bakepapir som passer brødformen.

  4. Bland de tørra ingrediensene til brødet i en bolle.

  5. Bland smør, egg, melk og rødbetspuré i en kjøkkenmaskin.

  6. Tilsett de tørre ingrediensene og miks til en jevn røre.

  7. Bland alle ingredienser til kremosten i en bolle.

  8. Fordel 2/3 av rødbetdeigen i formen. Legg kremosten oppå rødbetdeigen. Topp med den sistea tredjedelen rødbetsdeig.

  9. Bruk en kniv i deigen for å lage mønster og for å få fram den hvite kremosten.

  10. Stek i ovnen i ca 45-50 min.

Del på Facebook Del på Twitter
Hjem / Oppskrift / Glutenfritt rødbetsbrød