Glutenfritt morotsbröd

Bak egne glutenfrie gulerotsrundstykker

Glutenfritt gulerotbrød

Saftig og velsmakende brød laget av gulrot. Du kan velge å lage ett helt glutenfritt gulrotbrød eller gode små gulrot rundsykker .

ca 20 småbrød

1 pakke Semper MixFin MixGrov Mix eller Lågprotein Mix
4 dl vann
1/2 dl olje
1/2 pakket gjær (25 g)
2 dl gulrøtter, finrevet
2 dl bokhvete flak
2 ss sirup
1 ts salt

Obs! Hele solsikkefrø og linfrø kan inneholde spor av gluten!

Slik gjør du:

  1. Varm vannet og olje til 37°C. Rør inn gjæren.

  2. Tilsett gulrøtter, bokhevete flak, sirup og salt. Bland i melmiksen og rør til jevn deig.

  3. La heve i ca 30 minutter med kjøkkenhåndkle over.

  4. Forvarm ovnen på 250°C.

  5. Jobb med deigen og legg den på en stekeplate med bakepapir. Deigen skal være løs. La den heve med kjøkkenhåndkle over i ca 10 minutter.

  6. Stek i ovnen i ca 10 minuter.

Tips!  Oppskriften kan også brukes til å lage brød.

Del på Facebook Del på Twitter
Hjem / Oppskrift / Glutenfritt gulerotbrød