Glutenfrie vafler

Vafler serveres vanligvis med smør og syltetøy, men hvorfor ikke prøve frisk frukt og peanøttsmør som variasjon.

ca 6 stk20 min
Ingen stemmer registrert
0 Votes

Ingredienser

3 dl Semper Bokhvete og Teff mel
1 1/2 ts bakepulver
1 krm salt
3 1/4 dl melk
1/2 dl rapsolje
50 gr smør

Slik gjør du

  1. Bland melblanding, bakepulver og salt i en bolle.

  2. Tilsett melk og visp raskt i ca. 1 minutt, helst med miksmaster. La hvile, ca. 10 minutter.

  3. Tilsett rapsolje og smeltet smør. 4.Pensle vaffeljernet med smør. Stek vaflene til de er gylne. Røren er ganske fast og det kan være hensiktsmessig å bruke et lite desilitermål med hank.

  4. Server vaflene med syltetøy eller brunost.

Tips! Smaksett eventuelt med 1 ss sukker, 1 ts kardemomme og 1 1/2 ts vaniljesukker.

Hjem / Oppskrift / Glutenfrie vafler