Glutenfrie pepperkaker

Pepperkaker er like godt året rundt. Topp gjerne med blåmuggost, eller bruk papperkaker til ostekake bunnen.

1 sats60 min
Ingen stemmer registrert
0 Votes

Ingredienser

4 dl Semper Fin Mix eller Bokhvete & Teff mel
100 gr smør
1 dl sukker
1/2 dl mørk sirup
1 ss kanel, malt
1 ts ingefær, malt
1 ts kryddernellik, malt
3 klype salt
2 klype natriumbikarbonat
3 ss vann (til Bokhvete og Teff mel)

Slik gjør du

  1. Ha alle ingrediensene i en en foodprosessor bortsett fra vann, og kjør til en blir en deig. NB! Bland inn 3 ss vann om du bruker Bokhvete og Teffmel.

  2. La deigen hvile i kjøleskapet i minst 30 minutter. Sett ovnen på 160°C.

  3. Strø mel på bakebordet og kjevle en tynn leiv. Trykk ut pepperkakefigurer.

  4. Bruk en stekespade med litt mel på og legg de ferdige kakene på en stekeplate kledd med bakepapir. Kakene stekes i ca. 10-15 minutter og la avkjøles på stekeplaten.

Tips! Ikke stek dem for mørke for da smaker kakene lett brent.

Hjem / Oppskrift / Glutenfrie pepperkaker