Glutenfri vegansk og glutenfri pasta-jar

En frisk og herlig pastasalat som passer utmerket til å ta med på jobben i en fin glasskrukke eller satse stort å server det til familien en varm sommerdag.

145 min
Ingen stemmer registrert
0 Votes

Ingredienser

75 gr Semper Pasta Sedani
1 avokado
½ brokkolihodet
¼ agurk
Solsikkekjerner
2 ss kikerter
Cherrytomater
1 gulrot
1 neve jordbær
3 stk asparges

Hummus:
250 gr kikerter (ferske)
2 hvitløksfedd
4 ss sitronsaft (presset)
1 ss spisskummen
1 dl olivenolje
1,5 dl vann (ca)
Salt og pepper

Basilikumdressing:
1 krukke basilikum
1 sitron, skallet og saften
1 dl soyayoghurt
2 ss olivenolje
1 ss honning (valgfritt)
salt og pepper

Slik gjør du

  1. Bland ingrediensene til hummusen: kikerter, presset nhvitløk, sitron, spisskummen, salt, pepper og olje. Tilsett vann og bland til ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper. La stå i kjøleskapet.

  2. Bland ingrediensene til basilikumdressingen: basilikum, soyayoghurt, olivenolje, honning og sitron. Smak til med salt og pepper. La stå i kjøleskapet.

  3. Kok pastaen etter anvisning på forpakningen.

  4. Hell pastan i ett dørslag og skyll i kaldt vann.

  5. Bland pastaen med halvparten av basilikumdressingen.

  6. Hell resten av dressingen i bunnen av glasskrukken.

  7. Skjær brokkolien i mindre biter og legg i glasskrokken.

  8. Fordel tomater, asparigis, solsikkekjerner, agurk, kikerter og avokado over brokkolien

  9. Legg ett lag med hummus grønnsakene. Fortsett med jordbær og pasta.

  10. Topp det hele med revet gulrøtter.

Hjem / Oppskrift / Glutenfri vegansk og glutenfri pasta-jar