Glutenfri sjokoladekake

Bak en glutenfri sjokoladekake med sjokolademousse og sjokoladesmørkrem

Glutenfri sjokoladekake

Ingredienser Kakebunn:
1,5 dl  Semper Fin Mix
115 gram smør, romtemperert
2 dl sukker
3 egg
2 ss kakao
½ ts bakepulver
1-1,5 dl melk, romtemperert
Pofiber,
Kokosolje

Slik gjør du:
1. Sett ovnen på 175°C.
2. Smør en springform (ca 24 cm i diameter) med smør/kokosolje og strø med pofiber.
3. Vispe smør og sukker hvitt.
4. Ha i et egg av gangen og rør godt mellom hver gang.
5. Tilsett de tørre ingrediensene, og melke og rør til en jevn røre 
7. Stek kaken i ca. 35-40 min.

Ingredienser Sjokolademousse
300 gram melkesjokolade
6 dl kremfløte
6 stk eggeplommer

Slik gjør du:
1. Smelt sjokoladen i vannbad.
2. Pisk krem i en bakebolle.
3. Visp sammen eggplommene i en bakebolle.
4. Hell den smeltede sjokoladen forsiktig i en tynn stråle i bollen med eggeplommene samtidig som du visper godt. 
5. tilsett kremen i egg- og sjokoladeblandningen. Visp til en jevn mousse. La stå i kjøleskapet til moussen er avkjølt.


Ingredienser Sjokoladesmørkrem
1 ss Semper Fin Mix
4 eggeplommen
1 dl sukker
1,5 dl fløte
2 ss kakao
1 ts vaniljesukker
50 g smør, romtemperert

Slik gjør du:
1. Bland eggeplommer, fløte og mel i en kasserolle og varm forsiktig opp til blandningen tykner. Avkjøles.
2. Tilsett smør og vaniljesukker og rør det sammen.
3. La smørkremen stå kjøleskapet til den har fått en kremaktig konsistens.

Slik pynter du kaken:
1. Del kakebunnen i to deler.
2. Bre et godt lag med sjokolademousse over den ene kakebunnen.
3. Legg på den andre kakebunnen.
4. Bre over sjokoladesmørkremen. Valgfritt: Spar litt av kremen for å pynte kantene av kaken.
5. Topp med sjokoladedekorasjon og bær.

Tips! For ekstra høy kake lag to kakebunner og 1 1/2 porsjon med mousse og smørkrem.

Del på Facebook Del på Twitter
Hjem / Oppskrift / Glutenfri sjokoladekake