Glutenfri sesam falafel med søtpoteter i ovnen og paprikarøre

med søtpoteter i ovnen og paprikarøre

Glutenfri sesam falafel

Falafel ingredienser:
3 ss Semper Mix
230 gram kikerter ( hell av laken og skyll dem i kaldt vann)
40 gram koriander, hakket (kan byttes med bladpersille)
½ tsk gurkemeie
1 fed hvitløk
½ tsk salt
½ tsk bakepulver
1 ss vann
1 krm kajennepepper
½ tsk spiskummen
½ liten gul løk
Sesamfrø

Slik gjør du:


1. Kjør kikertene i en kjøkkenmaskin sammen med presset hvitløk og løk. 
2. Tilsett resten av ingrediensene og kjør til det blir en jevn røre.
3. Form små boller til ønsket størrelse. Rull bollene i sesamfrø.
4. Stek falafel i stekpannen i noen minutter eller i ovnen på 180°C i ca 20 minutter til de får en gyllenbrun farge.

 Søtpotet:
1- 2 ss Semper Pofiber
1-2 stk søtpotet
Olje
Flaksalt

 Slik gjør du:
1.Sett ovenen på 180grader.
2. Skjær søtpotet i biter eller skiver.
3. Kle en stekeplate med bakepapir og ha på olje.
4. Dryss Pofiber over søtpotetene
5. Strø over flaksalt.
6. La potetene stå i ovnen i ca 20-25 minutter til ønsket konsistens.

Paprikarøre

Ingredienser:
2 røde paprika
2 ss olivenolje
100 gram valnøtter
1 bunt bladpersille, grovhakket
1 tsk paprikapulver
1 ss ferskpresset sitronjuice
salt og pepper

Slik gjør du:
1. Sett  ovnen på 200°C
2. Grill paprikaene hele, ca 15 minuter, til de er myke og får brune flekker på skallet. Legg dem over i en bolle og dekk til med plastfolie. La hvile til de er avkjølt, ca. 10 minutter. Skrell og ta bort kjernehus.
3. Bruk stavmikser og bland paprika og olivenolje til en glatt krem. 
4. Hakk valnøtter og persille og bland alt sammen. Smak til med paprikapulver, sitronjuice, salt og pepper.

Serverer falafel med søtpoteter og paprikarøre. En salat av grønne bladgrønnsaker, tomater og urtekrydderlad smaker godt og passer bra til.

Del på Facebook Del på Twitter
Hjem / Oppskrift / Glutenfri sesam falafel