Glutenfri saffranslängd med bovete & teff

Bovete gir et saftig og godt bakeresultat.

Glutenfri safrankringle

2 stykker

1 pakke Semper Bovete & Teff mjöl
3 1/2 dl melk, romstemperatur 
1 1/4 dl sukker eller lyst råsukker 
1 ts salt
1 dl kesam

1/2 pakke gjær for søte deiger (25 g)
1 pakke safran (1/2 g)

75 g smør eller 3/4 dl rapsolja

Fyll til 2 stenger:

75 g smør, romtemperert 
1 dl sukker

4 ts vaniljsukker

1 dl rosin eller tranbær

4 dl mandelmasse, revet

Topping:
mandelflak
pisket egg
perlesukker

Slik gjør du:

  1. Tilsett melk, sukker, salt, kesam, gjær og safran i en bakebolle. Rør til gjæren har løst seg opp.

  2. Tilsett en pakke melblanding (spar ca 1⁄2 dl til utbaking). 


  3. Bruk en kjøkkenmaskin med eltekrok og kjør i ca. 2 minutter. Smelt smøret i mellomtiden. 


  4. Bland inn smeltet smør, kjør ca. 1 minutt. 


  5. La deigen hvile i ca. 15 minutter. 


  6. Ha deigen ut på et melstrødd bord. 


  7. Del deigen i to deler. Form hver del i en firkant (ca. 20 x 30 cm).

  8. Ha på fyllet og start med et lag smør. 


  9. Rull deigen fast sammen fra langsiden og legg den på en stekeplate med bakepapir. Klipp dypt ned ca. 1,5 cm mellomrom, og bøy "bladene" vekseksvis til høyre og venstre.  


  10. La heve tildekket til dobbelt størrelse, ca. 1 time. Sett ovenen på 200°C.


  11. Pensle med pisket egg. Toppe med mandelflak og perlesukker. Stek kringlen i ca. 20 minutter og avkjøl. 

Tips! Oppskriften kan brukes til tradisjonelle lussekatter, men stekes da ved 225°C , ca. 10 minutter.

Del på Facebook Del på Twitter
Hjem / Oppskrift / Glutenfri safrankringle