Glutenfri saffranslängd med bovete & teff

Bovete gir ett saftig og godt bakeresultat.

Glutenfri saffranslengde med bovete & teff

2 stykker

1 pakke Semper Bovete & Teff mjöl
3 1/2 dl melk, romstemperatur 
1 1/4 dl socker eller lyst råsukker 
1 ts salt
1 dl kvarg

1/2 pakke gjær for søte deiger (25 g)
1 pakke saffran (1/2 g)

75 g smør eller 3/4 dl rapsolja

Fyllning till 2 lengder:

75 g smør, romstemperert 
1 dl sukker

4 ts vaniljsukker

1 dl rosin eller russin eller tranbær

4 dl mandel, revet

Topping:
Mandelflak
Egg, vispet
Perlesukker

Slik gjør du:

  1. Tillsett melk, sukker, salt, kesam, gjær og saffran i en kjøkkemaskin. Blanda lett så gjæren løser seg.

  2. Tillsett ett pakke melmix (spar ca 1⁄2 dl til utbakning). 


  3. Bland til en deig i kjøkkenmaskinen eller visp med deigkrok, ca 2 minutt. Smelt smøret mens deigen blandes. 


  4. Tillsett smøret og bland, ca 1 minutt. 


  5. La deigen hvile i ca 15 minutter. 


  6. Dryss mel over deigen og arbeid på ett lett melet bakebord. 


  7. Del i to deler. Form hver del i en kvadrat (ca 20 x 30 cm).

  8. Fordel romstempererte smør, sukker, 
vaniljesukker, rosin eller tranbær og revet mandel på deigen. 


  9. Rull sammen deigen til en rull og legg på en stekeplate med bakepapir. Skjær seksjoner med folder til høyre og venstre. 


  10. La heve til dobbelt størrelse i ca 1 time. Forvarm ovnen på 200°C.


  11. Pensle med pisket egg. Topp med mandelflak og perlesukker. Stek i lengden, ca 20 minutter. Avkjøles. 

Tips! Oppsrkiften kan brukes til tradisjonelle lussekatter, men stek da på 225°C i  ca 10 minutter.

Del på Facebook Del på Twitter
Hjem / Oppskrift / Glutenfri saffranslengde med bovete & teff