Glutenfri Ostekake

Frisk og sommerlig ostekake som smaker best pyntet med bær og frukt.

Glutenfri Ostekake

ca. 10-12 biter

Bunn:
1 pkt Semper Digestivekex
1 1/2 ss sukker

4 ss smør, smeltet

Fyll:

400 g kremost

2 egg

1 dl sukker

1 ts vaniljesukker

Revet skall fra en halv sitron

Pynt: Melis

Slik gjør du:

Bunn:

  1. Sett ovenen på 175°C. Legg kjeksen i en plastpose og knus den med en kjevle.

  2. Bland kjeksen med sukker og smør. 

  3. Trykk deigen ut i en springform (24 cm i diameter). 

Fyll:

  1. Rør osten myk. Visp egg og sukker godt sammen og tilsett osten. Bland i vaniljesukker og sitronskall.


  2. Hell ostemassen i kakeformen, og stek i ca. 40 minutter. La den avkjøles i kjøleskapet. Sikt melis på toppen av kaken og server kaken kjølig.

Tips! Lag ostekake i mindre former , som er både praktisk og enkelt. Små kaker tar opp mindre plass i fryseren og er perfekt å servere når du får småbesøk.

Del på Facebook Del på Twitter
Hjem / Oppskrift / Glutenfri Ostekake