Glutenfri marsipankake

Bak en glutenfri marsipankake

Glutenfri marsipankake

Bunn:
1 dl Semper Fin Mix
Semper Pofiber, til å strø formen med
1 dl potetmel
4
 
st egg
2 dl sukker
2 ts bakpulver
1 ts vaniljesukker
Smør/kokosolje, til å smøre formen med

Vaniljekrem:
1 ts vaniljepulver
1 dl fløte
2 1/2 dl melk
1 dl sukker
3 eggeplommer
1 ss maisstivelse
25g smør, romtemperert
200g Marsipanlokk
Kokosolje
Melis

Slik gjør du:

Start med kakebunnen:
1. Sett ovnen på 175°C.
2. Smør en springform (ca 24 cm i diameter) med smør/kokosolje og strø med pofiber.
3. Visp sukker og egg porøst. Rør inn de tørre ingrediensene.
4. Hell røren i formen.
5. Stek i nedre del av ovnen i ca 35 min.
6. La kaken avkjøle. Legg kaken på en rist og avkjøl ytterligere. 

Vaniljekrem:
1. I en kasserolle, kok opp melk og vaniljepulver. 
2. Visp sukker, eggeplomme og maisstivelse til en røre. Tilsett den varme melkblandningen og rør om. 
3. Hell tilbake kremen i kasserollen og la kremen småkoke en stund og rør om.
4. Ta bort kasserollen fra platen, tilsett det romtemperert smøret og rør om.
5. Hell kremen i en skål, dekk til med plastfolie og la stå i kjøleskapet i ca 25 min.
6. Visp kremfløten og tilsett til den nedkjølte vaniljekremen.

Montere kaken:
1. Del kakebunnen i to deler.
2. Fordel syltetøy over den ena kakebunnen, fortsett med vaniljekremen.
3. Legg på den andre kakebunnen.
4. Visp kremfløten, bred et tynt lag langs med kakens kanter. Fordel kremfløten i tykke lag på resten av kaken og form kremfløten til en kuppel på kakens topp.
5. Legg marsipanlokket forsiktig på kaken. Bruk en kniv for å jevne til kakens kanter. 
6. Dekorer med en marsipanrose og dryss melis over før servering.

 

 

Del på Facebook Del på Twitter
Hjem / Oppskrift / Glutenfri marsipankake