Glutenfri drømmerullekake

Bak glutenfri drømmerullekake

Glutenfri Drømmerullekake

Bringebærfyll:
½ ts vaniljesukker
2 dl melk
1 dl fløte
4 eggeplommer
1 dl sukker
1 ½ ss Maizena
25 g smør
1 appelsin, 2 ss saft
1 sitron, 1 ss saft
1 dl bringebær, ferske

Rullekake:
2 dl Semper Fin Mix
3 egg
2 dl sukker
2 ts bakepulver
½ ts vaniljepulver
½ dl melk

Garnityr:
Kremfløte
Bringebær

Slik gjør du:

Bringebærfyll:
1. Kok opp fløte og melk.
2. Visp sammen eggeplommer, sukker og Maizena til en jevning.
3. Hell jevningen i en tynn stråle i melkeblandinger. Kok til fyllet tykner i gryten.  
4. Slå av platen, tilsett smør og visp. La hvile kaldt, ca. 10 minutter.
5. Tilsett appelsinsaften, sitronsaften og bringebær. Rør om og sett kaldt.

Rullekake:
1. Sett ovnen på 250°C. Kle et stekebrett med bakepapir.
2. Visp egg og sukker til eggedosis i en kjøkkenmaskin.
3. Bland sammen de tørre ingrediensene.
4. Tilsett melblanding og melk vekselsvis i eggedosisen under omrøring.
5. Fordel røren utover bakepapiret.
6. Stekes midt i ovnen i ca. 5 min.
8. Ta ut kaken av ovnen og legg kaken over på et nytt bakepapir strødd med sukker.  
9. Bre bringebærfyll over rullekakebunnen.  Rull kaken sammen fra langsiden. 
10. La rullekaken stå i kjøleskapet i ca. 30 min.
11. Skjær bort kantene på kaken og del kaken i 8 biter. 
12. Pynt kakene med krem og ferske bringebær.

Del på Facebook Del på Twitter
Hjem / Oppskrift / Glutenfri Drømmerullekake