Glutenfri drømmerullekake

Bak glutenfri drømmerullekake

Glutenfri Drømmerullekake

Bringebærfyll:
½ ts vaniljesukker
2 dl melk
1 dl fløte
4 eggeplommer
1 dl sukker
1 ½ ss maisstivelse
25 g smør
1 appelsin, 2 ss saft
1 sitron, 1 ss saft
1 dl bringebær, ferske

Rullekake:
2 dl Semper Fin Mix
3 egg
2 dl sukker
2 ts bakepulver
½ ts vaniljepulver
½ dl melk

Garnityr:
Kremfløte
Bringebær

Slik gjør du:

Bringebærfyll:
1. Kok opp fløte og melk.
2. I en bolle, visp eggeplomme, sukker og maisstivelse til en jevn røre.
3. Hell røren i kastrollen. Kok en stund og visp til røren har tyknet.  
4. Slå av platen, tilsett smør og visp. Sett kaldt, ca. 10 minutter.
5. Tilsett appelsinsaften, sitronsaften og bringebær. Rør om og sett kaldt.

Rullekake:
1. Sett ovnen på 250° grader. Kle en form med bakepapir.
2. Visp egg og sukker luftig.
3. I en bolle, bland fin mix, bakepulver og vaniljepulver.
4. Tilsett mixblandningen, litt om litt. Rør om og tilsett melk.
5. Fordel røren utover bakepapiret.
6. Stekes midt i ovnen i ca 5 min.
8. Ta ut kaken av ovnen, sukre overflaten og sett over på et nytt bakepapir. La kaken avkjøle.
9. Bred bringebærfyll over rullekakebunnen.  Rull kaken til en rull med hjelp av bakepapiret. 
10. La rullekaken stå i kjøleskapet i ca 30 min.
11. Skjær bort kantene på kaken for å jevne til den. Skjær opp i 8 biter. 
12. Fyll med kremfløte på hver skive og dekorer med ferske bringebær.

Del på Facebook Del på Twitter
Hjem / Oppskrift / Glutenfri Drømmerullekake