Glutenfri bløtkake

Bak en glutenfri bløtkake

Glutenfri bløtkake

Bunn:
1 dl Semper Fin Mix
Semper Pofiber, til å strø formen med
1 dl potetmel
4  stk egg
2 dl sukker
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
Smør/margarin, til å smøre formen med

Vaniljekrem:
1 ts vaniljesukker
1 dl fløte
2 1/2 dl melk
1 dl sukker
3 eggplommer
1 ss Maizena
25 g smør, romtemperert

Pynt:
ca. 5 dl Kremfløte
Friske bær
100g hvit sjokolade
Jordbærsyltetøy/Bringebærsyltetøy 

Slik gjør du:

1. Sett ovnen på 175°C. 
2. Smør en springform (ca 24 cm i diameter) med smør/margarin og strø formen med Pofiber. 
3. Visp sukker og egg til porøs eggedosis. Bland inn de tørre ingrediensene. 
4. Hell røren i formen. 
5. Stek i nedre delen av ovnen i ca. 35 min. 
6. La kaken avkjøle.  


Vaniljekrem:
1. Kok opp melk og vaniljesukker i en kjele.
2. Visp sammen sukker, eggeplomme og Maizena. Tilsett den varme melken og rør om.
3. La kremen småkoke litt under omrøring.  
4. Ta bort kjelen fra platen, og tilsett det smøret og rør.
5. Ha kremen i en skål, dekk med plastfolie og la stå i kjøleskapet i ca. 25 min.
6. Pisk krem av 1 dl og rør den inn i den nedkjølte vaniljekremen.

Pynt kaken:
1. Del kakebunn i to deler.
2. Bre syltetøy over den ene kakebunnen, og legg på et godt lag med vaniljekrem. 
3. Legg på den andre kakebunnhalvdelen.
4. Pisk krem og dekk hele kaken med deilig hvit krem. Valgfritt: Spar til krem til å pynte kantene på kaken. 
5. Toppes med friske bær og strø over revet hvit sjokolade.

Tips! For å spare tid kjøp ferdig vaniljekrem på butikken.

Del på Facebook Del på Twitter
Hjem / Oppskrift / Glutenfri bløtkake