Glutenfri appelsin- og pepperkakeostekake

En herlig god ostekake med smak av jul.

Glutenfri appelsin- og pepperkakeostekake

ca 30 st

1 pkt Semper pepperkaker
50 g smør, smeltet
2 egg
1 dl sukker
1 boks (250 g) kesam
1 dl fløte
4 stk gelatinblader
ca 2 ss presset appelsinjuice
1/2 appelsin (skallet)

Slik gjør du:

  1. Knus pepperkakene. 

  2. Bland kakesmulene med smeltet smør til en deig og trykk den ut i en paiform med avtagbar kant, ca 22 cm i diameter. 

  3. Pisk eggplommer og sukker til eggedosis.

  4. Tilsett kesam og fløte og visp et par minutter til. 

  5. Legg gelatinbladene i kaldt vann i ca 5 minutter. Hell av vannet og smelt bladene i en liten skål i mikrobølgeovnen på full effekt i ca 20 sekunder. 

  6. Skyll appelsinen. Riv skallet og press ut saften av appelsinen. Bland safen i røren. Spar på skallet til garnering.

  7. Tilsett smeltet gelantin under omrøring. 

  8. Stivpisk eggehvitene og vend dem forsiktig inn i røren. 

  9. Hell røren i formen og la kaken stå i kjøleskap i minst 3 timer. 

  10. Fjern kanten på formen og garner med strimlet appelsinskall.

Tips!  Doble oppskriften om du ønsker en høyere kake. 

Del på Facebook Del på Twitter
Hjem / Oppskrift / Glutenfri appelsin- og pepperkakeostekake