Glutenfri Fastelavnsboller Semper

Fastelavn er mitt navn, boller vil jeg have! Hvis jeg ingen boller får, så laver jeg ballade!

Fastelavnsboller

ca. 12 stk

1 pk Semper Mix, Fin Mix eller Lavprotein Mix
50 g smør
2 1/2 dl melk eller vann
1/2 pk gjær (25 g)
1/2 dl sukker
2 krm salt
1 ts kardemomme, knust
Pensling: egg eller vann

Fyll: mandelmasse, syltetøy og krem

Slik gjør du:

  1. Smelt smøret, tilsett melken og varm opp til ca. 37 °C. Rør gjæren ut i væsken.

  2. Ha mel (spar 1 dl til utbaking), sukker og kardemomme i en bakebolle og tilsett væsken. Kjør kjøkkenmaskinen i ca. 2 minutter. La deigen heve ca. 30 minutter.

  3. Ha deigen ut på bakebordet og del den i 12 biter som formes til runde boller. Etterheves tildekket på stekebrett i 20 minutter.

  4. Pensle bollene med pisket egg. Stekes ved 250 °C i ca. 8 minutter.

  5. Avkjøl bollene, del dem i to og fyll dem med syltetøy og pisket krem.

Del på Facebook Del på Twitter
Hjem / Oppskrift / Fastelavnsboller