Glutenfri boller i karri

Hvordan lage en herlig curry med dumplings helt uten gluten, men full av smak og med en deilig kremet konsistens. Pofiberen i røren gir saftige og deilige kjøttboller med ekstra høyt fiberinnhold .

Boller i karri

4 personer

2 ss Pofiber
400 g hakket svinekjøtt, kalvekjøtt, eller rent svinekjøtt
1 middels stor revet løk
1 finrevet gulrot
1 egg str L
1 strøket ts med havsalt
friskkvernet pepper

Karrysaus:

2 ss kokosolje eller smør
1 middelsstor finhakket løk
1 lite surt eple i små terninger
2 ss mild eller middels sterk karri
5 dl av kokevannet fra kjøttbollene
1 dl pisket fløte eventuelt kokosmelk
2 ss maismel

Slik gjør du:

  1. Bland hakket kjøtt med resten av ingrediensene til farsen og bland alt godt sammen. La farsen hvile en halv times tid i kjøleskapet.

  2. Kok opp en stor kjele med vann og en halv teskje salt. Form farsen til små kjøttboller og legg dem i det kokende vannet. La de småkoke. Når kjøttbollene kommer til overflaten er de ferdige og kan tas opp.

  3. Når karrisausen skal lages varmes oljen i en kjele. Løk og eple stekes i noen minutter inntil løken blir myk og gjennomsiktig.

  4. Tilsett karrien å la de surre ett minutts tid.

  5. Tilsett kokende vann og bland maismelet med pisket fløte til den er klumpefri.

  6. Tilsett sausen å la det koke opp. Smak til med salt, pepper og en litt sukker.

  7. Tilsett kjøttbollene å la det småkoke i noen minutter.

  8. Serveres med hvit eller brun ris. Tips! Tilsett også finhakket eple og mangochutney.

 

 

Del på Facebook Del på Twitter
Hjem / Oppskrift / Boller i karri