Glutenfri blinis

Små lekre blinis, laget i en glutenfri versjon, kun på bokhvete-teff-blanding. De smaker fantastisk servert med sæter rømme og frisk stenbiderrogn. Bland evt den friske stenbiderrogn med litt salt

Blinis

En av de tingene man kan savne som glutenallergiker, er ett godt klassisk rundstykke med blå valmuefrø på toppen. Med Semper glutenfritt mel, har du nå muligheten til å lage disse rundstykkene, som smaker ganske godt og likt glutenholdige produkter. Deigen hever over lang tid i kjøleskapet, noe som gir en veldig god smak, men det betyr også at det tar litt tid å lage dem. Hvis du ønsker å forkorte hevetiden tilsetter du en hel pakke gjær og forkorte hevingstiden med omtrent en halv time.

150 g Bokhvete & Teff mel
3 dl kjernemelk, alternativt vanlig melk
2 store egg, delt i plommer og hvite
60 g smeltet smør
1/2 ts natron
1 klype salt
1 ts sukker, ekstra smør eller nøytral olje til steking

Slik gjør du:

  1. Pisk melk, eggeplommer, smør, mel, salt og sukker sammen til jevn tykk røre.

  2. Pisk eggehvitene på middels hastighet til de begynner å danne stive topper som står av seg selv. Balnd forsiktig i halvparten av eggehvitene, men pass på at du ikke slår luften ut av de stive toppene. Bland deretter i resten av eggehviten i deigen.

  3. Smelt smørret på en panne, gjerne en teflonpanne, når smøret freser legg deigen i pannen med en spiseskje. La bliniserne stige inntil de begynner å boble lett i overflaten. Snu dem og stek dem ferdig til de er lyse og gylne på begge sider.

  4. Server de avkjølte blinis med en skje med rømme, en tskje fersk stenbiderrogn, hakked rødløk, litt sitron og frisk dill.

 

 

Del på Facebook Del på Twitter
Hjem / Oppskrift / Blinis