Glutenfri blåbærsmousse på havrebunn

En vakker kake med smak av blåbær, hvit sjokolade og havre

Blåbærsmousse på havrebunn

ca 10-12 biter

Havrebunn:
2 dl Semper Havregryn
20 ferske dadler, utkjernede 
2 dl kokosmasse

1 1/2 ss kakao

1/2 krm salt

1–1 1/2 ss planteolje

Blåbærsmousse:
4 dl blåbær, friske eller tinte 
200 g hvit sjokolade

300 g crème fraiche

250 g mascarpone

Slik gjør du:

Rask havrebunn

  1. Bland dadler, kokos, kakaopulver og salt i en kjøkkenmaskin og kjør til en jevn masse. 


  2. Tilsett planteolje og havregryn. bland.

  3. Bruk en springform (22 cm) og fordel røren i formen. Settes kaldt.

Blåbærsmousse

  1. Mos blåbærene og varm de forsiktig i en kjele. Ta kjelen vekk fra varmen og tilsett sjokoladen. Rør til sjokoladen har smeltet. Avkjøles i kjøleskapet. 

  2. Bland crème fraiche og mascarpone i en bolle og visp til en fast mousse. 

  3. Tilsett blåbær- oo sjokoladkremen i moussen og bland godt. 

  4. Fordel moussen på havrebunnen å la stå i fryseren i minst 1 time. 

Del på Facebook Del på Twitter
Hjem / Oppskrift / Blåbærsmousse på havrebunn