Glutenfri blåbærsmousse med havrebunn

En kake som passer perfekt uansett årstid.

Blåbærsmousse med havrebunn

ca 10-12 biter

Havrebunn:
2 dl Semper Havregryn
20 ferske dadler, steinet 
2 dl kokos, revet

1 1/2 ss kakao

1/2 ts salt

1–1 1/2 ss kokosolja

Blåbærsmousse:
4 dl blåbær, ferske eller tinte 
200 g hvit sjokolade

300 g crème fraiche

250 g mascarpone

Slik gjør du:

Havrebunn

  1. bland dadler, revet kokos, kakaopulver og salt i en kjøkkenmaskin. 


  2. Tilsett kokosolje og havregryn. 
Mixa.

  3. Fordel i en 22 cm springform. Sett kald i fryseren eller i kjøleskapet og start med fyllet mens kaken avkjøles.

Blåbærsmousse

  1. Bland blåbær fint og varm forsiktig i en kjele. Ta kjelen av platen og tilsett sjokoladen. Visp til sjokoladen har smeltet. Avkjøles i kjøleskapet. 

  2. Bland crème fraiche og mascarpone i en separat bolle. Visp til fast mousse. 

  3. Tilsett blåbær- och sjokoladeblandingen. Bland alt. 

  4. Fordel moussen på havrebunnen å la stå i fryseren i minst 1 time. 

Del på Facebook Del på Twitter
Hjem / Oppskrift / Blåbærsmousse med havrebunn