Glutenfri Bønnebrød Semper

Et smakfullt mektig brød, stappfullt av sunne frø, bønner, svisker og krydder.

Bønnebrød

1 brød

1 pk Semper Bokhvete og Teff mel
2 dl solsikkekjerner, hele
2 dl linfrø, hele
1 dl bokhvete, hel
1 boks hermetiske svarte bønner i lake (380 g brutto)
200 g tørkede svisker
5 dl yoghurt eller melkefritt alternativ
1/2 dl mørk sirup
1/2 dl olje
25 g gjær
1 1/2 ts salt
2 ss kakao
2 ts anis, malt
3/4 ts spisskummin, malt

Topping: Semper Havregryn

Obs! Hel bokhvete, solsikkekjerner og linfrø kan inneholde spor av gluten!

Slik gjør du:

  1. Ha frø, kjerner og bokhvete i en skål og tilsett laken fra bønnene. Bland det sammen.

  2. Sjekk av sviskene er uten steiner. Ha svisker og bønner i en kjøkkenmaskin og kjør til en fin masse.

  3. Tilsett resten av ingrediensene og kjør minst 3 minutter. Kle en 2 liters form med bakepapir og hell røren i formen. Bruk en slikkepott og jevn overflaten på brødet. Strø på litt havregryn og klapp dem lett ned i brødet.

  4. Sett ovnen på 175 °C og la brødet heve i 30-40 minutter. Stekes i ca. 1 1/2- 2 timer. Brødet bør en en temperatur på minst 98 °C i midten.

  5. Ta brødet ut av formen og la det avkjøles i minst 4 timer.

Del på Facebook Del på Twitter
Hjem / Oppskrift / Bønnebrød